Whaaat?!? VM?? Jeg???

Frykt ikke, jeg lever fortsatt. Det er blitt en liten stund siden sist, har sant og si vært litt i blogg-dvale, men nå har jeg store nyheter å dele: Jeg skal til VM  i 2018!!!

Ja, du leste rett. Jeg – som for åtte år siden sleit vettet av meg for å få med meg både barnevogna og min egen overvekt oppover fortauet for å komme meg hele veien til Kiwi ca en halv kilometer hjemmefra, og lurte litt på hvor jeg skulle finne kreftene til å gå hjem igjen. Som ble lei meg hver gang jeg så speilbildet mitt, og som syntes det var et herk å dra i selskap fordi jeg aldri følte meg fin, uansett hvor mye jeg pynta meg. Som telte kalorier, som måtte ta et kvarter av gangen for å klare å la sjokoladen ligge bare litt til. Som hadde sprekker, men som likevel klarte å gå ned femten kilo og begynne å løpe og sykle to til tre ganger i uka. Som gruet meg til hver økt, fordi jeg visste at jeg ville bli mer andpusten enn godt var, og som visste at jeg ville bli kvalm og uvel. Som likevel gjennomførte bare litt flere økter enn jeg skulka, motivert av den gode følelsen av å stå opp om morgenen og kjenne meg litt lettere og litt slankere enn dagen før.

Jeg, som nådde vektmålet på 65 kg, som var så fornøyd og som dermed sluttet å trene…. Som gjennom det fjerde svangerskapet tillot det å komme på ti nye kilo til tross for en langt bedre og mer aktiv livsstil enn før, men som likevel klarte å komme i gang med en fornuftig vektreduksjon og litt løping nå og da igjen.

En klassisk historie om veien til sukess, egentlig:

success

 

For så, omsider, snudde alt opp ned. Et eller annet tok av høsten 2014. Etter å ha slitt med å motivere meg for trening i alle år, fikk jeg plutselig en kontinuitet i treningen som jeg ikke hatt før. Etter dette har jeg ikke hatt et eneste opphold i treningen, men tvert imot hatt en enorm progresjon – både i treningsmengder og ikke minst i resultater. Jeg har lagt ned mellom 2500 og 3000 treningstimer siden 2014. I 2015 debuterte jeg i normaldistanse trialton. Jeg har utdannet meg i til å bli personlig trener, og tatt tilleggsutdanning innen utholdenhet. Jeg har gjennomført verdens hardeste Ironmandistanse – Norseman.

Og, ja, tenk det. Nå har jeg altså kvalifisert meg til VM i Ironman 70.3, eller det som kalles halv-Ironman. 1900 m svøm, 90 km sykkel og 21.1 km løp. Konkurransen går av stabelen i Sør Afrika  1. september 2018.  Jeg kan ikke få sagt det mange nok ganger. Verdensmesterskap. «Jeg skal være med i verdensmesterskapet i Ironman». Det beviser det jeg i jobben min som PT prøver å få kundene mine til å forstå: Kroppen vår er SÅ tilpasningsdyktig!! På bare tre år med trening, har jeg forandret fysikken min fra å slite skikkelig med å holde beina løpende i oppoverbakker, til dette.

Mange ganger underveis har jeg vært frustrert, og følt at det ikke har gått fremover – at jeg har stått på stedet hvil eller at det til og med nesten har gått feil vei. Men så snur jeg meg og ser bakover på de siste 3 – 4 åra, så ser jeg jo at jeg har hatt en utvikling som har gått så raskt at jeg ikke fatter at jeg har klart å henge med i mine egne svinger!

Og ennå har jeg 10 måneder til på meg før jeg skal til Sør-Afrika og være med i Verdensmesterskapet. Som jeg gleder meg! Til å reise, til å konkurrere – men aller mest gleder jeg meg til å gjøre den jobben jeg allerede har påbegynt. Jobben med å påvirke kroppen min til å bli raskere, sterkere, seigere. Jeg er spent på hva jeg kan gjøre med denne kroppen her igjennom dette året. Kjempespent. Type får-nesten-ikke-sove-om-natten-når-jeg-tenker-på-det-spent.

Følg meg videre på reisen

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: